content linksboven

Lisianthus/Eustoma

Natuurlijke schoonheid met ‘roots’ in het Wilde Westen

Hoogste tijd voor een tripje naar het Wilde Westen. Hier liggen de roots van een mooie bloem met een mooie naam: de lisianthus. Haar sympathieke symboliek - zij is onder andere het symbool van dankbaarheid - maakt haar hét perfecte cadeau.

Kleuren en vormen

De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalm. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De bloemblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat. Met liefde behandelen dus!

Lisianthus Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen


Boeketinspiratie

Vrolijk je huis op met de lisianthus! De nieuwsgierige bloemetjes maken je vrolijk en ze zijn makkelijk te combineren met andere bloemen. Met de lisianthus kun je vele kanten op. Maak een vol boeket met rozenbottels, anthurium, Cotinus en bramen. Zet ze in een stoere terracotta pot met subtiele omlijning. Zachte kleuren maken het geheel romantisch. De bloemen lijken gevangen in een liefdevol boeket.

           Lisianthus Bloemenagenda Mooiwatbloemendoen

Symboliek

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket voor een ander… of lekker voor jezelf!

Herkomst

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 30 van de vorige eeuw de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de lisianthus van nu.  Info@bloomyourlife.nl     Dorpsstraat 64     Nieuwkoop 
0172 57 22 11